Tiny gets her kicks…

on Route 66 – of waar had je gedacht? 😉

DSC_0459Deze morgen was iedereen al heel vroeg klaarwakker, dus trokken we meteen op pad. Ons hotel (Motel 6 in Needles) was ons niet zo goed bevallen: amper WiFi, slechte bedden, lekkende kraan en heel gehorig. Maar het zonnetje scheen, en na enkele minuten in de auto passeerden we de ‘state line’ met Arizona.

We startten opnieuw met een oud westernstadje: Oatman. De ezeltjes lopen daar gezwind over de straat, er zijn toeristische souvenirwinkels en typische oude gebouwtjes. Maar om negen uur ’s morgens is daar nog geen kat, dus hadden we het rijk (en de ezels) voor ons alleen.

DSC_0437

DSC_0441

Route 66 konden we een heel eind volgen, ook de bergen in. Prachtige vergezichten, echt adembenemend. Zo ver rondom je kun je echt nergens in België kijken. In een bocht zijn we even gestopt bij een uitkijkpunt, en groot was mijn verbazing toen ik ineens op de bergflank, in the middle of nowhere, een soort kerkhof zag. (En je weet misschien al hoe zot ik ben van kerkhoven!) Ongelofelijk.

DSC_0446

DSC_0451

Ondertussen weet ik dat dit een Memorial is bij Sitgreaves Pass en dat je van hieruit zowel Californië, Arizona en Nevada kunt zien liggen.

Ik vond de dag op zich al helemaal geslaagd, maar we kwamen in Kingman ook nog gewoon een echte cowboy tegen. De paarden had hij gered vooraleer ze in Mexico als hondenvoer zouden dienen. ‘Where are you guys from?”, vroeg hij. “Belgium? They have great… (en ik dacht dat hij waffles of chocolate zou zeggen)… guns. I have a couple! Fabrique National!” Oh. Okee dan.

DSC_0470-bewerkt

Ondertussen, uren later, zijn we in Flagstaff beland. Van hieruit zullen we morgen en overmorgen de Grand Canyon verkennen. Het is hier een pak frisser, vorige week lag hier zelfs nog sneeuw. Maar het bed is prima, het is rustig, schoon en de WiFi werkt. Jippie ya yay. 🙂

Advertenties

10 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s