Tiny en de Verbeelding Bookchallenge – update

Na drie maanden in het jaar 2017 kan ik ook al heel wat boeken afstrepen op de lijst van de verbeelding Bookchallenge. Hieronder mijn voorlopige score van 13 op 30.

1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer) The Tommyknockers van Stephen King, toevallig in mijn handen gekomen en verrassend spannend. 747 pagina’s science fiction, over een ruimteschip dat een straling uitzendt die mensen in de omgeving langzaam in ruimtewezens verandert. In het Nederlands is de titel “De gloed” maar ik las hem in het Engels. Eigenlijk ben ik nog bezig, maar tijdens mijn Amerika-reis ga ik deze sowieso uitlezen. 

the_tommyknockers_forside_stor
2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren) – De alchemist  door Paulo Coelho. Gelukkig was het een dun boekje! Wat een teleurstelling. Die parabel-stijl is echt niet mijn ding. Ik had het er al eens over enkele dagen geleden. 

Maar ik las ook De poppendokter van Diane Broeckhoven. Dat is pas een mooi verhaal, echt jammer dat het zo kort was.

3. Een boek geschreven door meerdere auteurs (Tip: de nieuwe van Nicci French!! Maar die moet nog uitkomen dit jaar)
4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou   De muze en het meisje, door Katrijn van Bouwel. Veertien jaar jonger dan ik. Niet slecht, maar ik zal het ook niet lang onthouden.

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven.)
7. Een boek gepubliceerd in 2017
8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant,…) Seriously, I’m kidding van Ellen Degeneres. Ik beluisterde het audiobook en ik schreef er al over wat ik er van vond. Bitter weinig. 

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel) – Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor van Renate Dorresteijn. Een aanrader! Soms grappig, maar eigenlijk dieptreurig als je moeder ineens na een beroerte afasie krijgt, wel nog kan praten maar de juiste woorden niet meer vindt om iets uit te leggen. Het hoofdpersonage is trouwens even oud als ik nu en kampt met hevige opvliegers door de aanstormende menopauze. Help! 🙂

10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord – Mischling  van Affinity Konar. Ik kreeg dit boek als cadeau van mijn vriend. Hij weet dat ik boeken over concentratiekampen verslind. Dit gaat specifiek over de gruwelijke experimenten van Dr. Mengele op tweelingen.

11. Een boek met een kleur in de titel
12. Een boek met een nummer in de titel – Dertig dagen van Annelies Verbeke, ligt klaar om gelezen te worden. 
13. Een boek met een illustratie op de coverDe man van je leven door Arthur Japin. Best een mooi boek, leest vlot, alleen de plottwisten draaien wel iets te vaak de andere richting uit.

arthurjapindemanvanjeleven
14. Een non-fictie boek – Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse. Als er nog een extra puntje zou zijn “Een boek waarvan je de schrijfster al hebt ontmoet” dan zou deze ook kunnen tellen. 🙂 Een heel grappig boekje waarin bepaalde uitdrukkingen naar hartelust ontleed worden.

15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen
16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…) Ken je nog Lex Harding? De radio-DJ van Radio Veronica destijds? Ik las “De reis van mijn leven” van hem, verhaalt over zijn reis door Afrika met zijn twee zonen. lex

17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen De kleur van de sterren door Eveline Vanhaverbeke. Het speelt zich af in 1931 en gaat terug naar de voorouders van Louise, het hoofdpersonage, haar ouders, haar broertje en uiteindelijk ook haar kinderen. Generaties genoeg dus.

20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
21. Een boek dat je al een keertje las – Vele hemels boven de zevende van Griet Opdebeeck las ik nog eens opnieuw, gewoon omdat ik daar zin in had en omdat het zo’n goed boek is. 
22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt
23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest
24. Een boek uit de bibliotheekMemento van Emelie Schepp (gelezen voor de leesclub trouwens) Een Zweedse thriller, doet een klein beetje denken aan The Bridge, die serie. 

memento
25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid
26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las
28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij – Life on sneakers  van Evi Renaux. Hier was ik toch eventjes niet goed van. Kan ook in de categorie non-fictie en in de categorie  ‘geleend van een vriendin en mede Verbeelding Book Club lid Falderie.

29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat
30. Een eerste deel in een reeks

Als er nog iemand tips zou hebben, voor de puntjes waarvoor ik nog niets heb: deel ze gerust!

11 comments

  1. Ik las ongeveer alles wat Brusselmans uit zijn lange haar heeft geschud. Niet dat de inhoud zo fantastisch is. Nee, het is eerder plat, vrouwonvriendelijk, steeds van hetzelfde laken een broek. Maar de manier waarop hij schrijft is zo geniaal dat ik er naartoe gezogen word. Maar net als bij andere boeken kan ik titel (en bij andere schrijvers: de auteur) onthouden.
    Raar, maar als ik een boek lees, ben ik een maand later de auteur en de titel vergeten.
    Boek-Alzheimer? Misschien…
    (leuke lijst heb je verzameld…)

    Geliked door 2 people

  2. Puntje 14: een boek van Anna Enquist. Zowel in “Het geheim”, “Contrapunt” als “Kwartet” speelt muziek een belangrijke rol. Alle drie de moeite waard.

    Geliked door 1 persoon

  3. Voor punt 6 heb ik Een seizoen in de hel van Arthur Rimbaud gelezen – hij zou dat ooit zelf hebben uitgegeven voor hij beroemd werd. Met dezelfde redenering valt ook “50 tinten grijs” hieronder ;).
    Punt 7: Evi Renaux haar nieuwe boek Plan B is juist uit.
    Punt 11:Ik ben Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe aan het lezen. Ook een aanrader: Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen
    Punt 15: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (in het NL vertaalt als het minder exotische “Eilandpost”) van Mary Ann Shaffer.
    Punt 20: Jane Eyre
    Punt 22 en 23: The secret life of bees (Sue Monk Kidd) (USA) – Inspiratie te vinden op: https://www.hebban.nl/lees-de-wereld-rond-in-2017
    Punt 26: GoT!
    Voor punt 29 zou ik het ultieme verbannen boek durven aanraden, nl De duivelsverzen. Inspiratie vind je ook hier:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_books_banned_by_governments
    Punt 30: Memento is ook het 1e deel van een serie.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie