Tiny heeft een slechte dag

#40dagenbloggen

Wat doe je als je een slechte dag hebt om die toch een beetje beter te maken? En heb je eigenlijk vaak slechte dagen?

De wekker van mijn vriend gaat af, ik zucht nog eens en draai me om. Of nee, wacht, ik moet er meteen uit, want ik zou mijn haar wassen. Ik stap uit bed en… ai! Oei! Mijn rug! Ja dat komt ervan, ouder worden en gisteren een hele dag rechtstaan. Even wat oefeningen doen. Da’s al beter.

Ik stap uit bed en… ai! Mijn teen! Voor de achtendertigste keer stoot ik die wééral tegen de rand van de openstaande deur. Waarom pretendeer ik altijd van perfect de weg te kunnen vinden in het donker en steek ik nooit het licht aan? Stomkop.

Het water in de douche neemt zijn tijd om op te warmen, ondertussen bibber ik maar een beetje van de kou. Ik maak mijn haar nat, neem de shampoo… de shampoo? Verdomme (sorry!) die was de vorige keer leeg en de nieuwe staat nog in de kast. Ik roep mijn vriend maar die is ondertussen naar beneden. Dan maar haar wassen met douchegel. Ach voor een keertje…

Met mijn haar gewassen en in de handdoek gedraaid zoek ik uit wat ik ga aantrekken vandaag. Wààr is mijn goeie jeans? Wààr? In de kast, nee. Op de andere kast, nee. In de badkamer dan? Nee? Huh, zit die nog in de wasmand? Nee. Ah wacht, die heb ik gisteren gestreken en ligt nog beneden. Trap af, trap op. Wat doe ik er boven aan? Een bloes of een t-shirt? Wat voor weer wordt het vandaag? Aààh, ik heb gewoon geen kleren. Dit past niet, die kleur staat me niet, dit is lelijk, en daar heb ik vandaag geen zin in. Foert.

In de badkamer buig ik me voorover en droog mijn haar met de föhn. Au! Als ik die haardroger niet goed vast heb, draait mijn haar achteraan er in. Verdikke (sorry)!

Geen tijd voor ontbijt. Of ja, wel tijd maar ik doe van 5:2 en vandaag ga ik proberen te vasten. Shoot me. In de keuken zit mijn lief te ontbijten en zegt niks. Ik zeg luid “GOEIE MORGEN!” en “Zijn de kusjes op misschien?”. Hij mompelt iets met zijn mond vol en tuit zijn lippen in mijn richting maar dat zie ik al niet meer want ik ben op weg naar het Senseo-apparaat. Koffie. Nu. Direct. Tout de suite.

kof

Wat helpt er tegen slechte dagen? Koffie. Een taartje. Een compliment. Een beetje aandacht. Goeie muziek in de auto. Een lief smsje. Een Mon Cheri. Niet hoeven koken, maar voetjes onder tafel. Of uit eten gaan.

Hoeveel slechte dagen heb ik? In een jaar? Misschien tien. Maar dat zijn dan hele slechte. Er komen meer dagen voor die beginnen zoals bovenstaand voorbeeld, maar die tien minuten later al weer compleet fantastisch zijn. En alles daartussen.

 

 

Advertenties

11 comments

  1. Een krachtige, lekkere koffie maakt inderdaad heel veel goed, maar een juist ingevuld lottoformulier is net dat ietsje beter. Om maar te zeggen dat deze week er eentje was zonder slechte dagen. Ah ja, want ik schafte me afgelopen weekend een nespresso aan. Hà!

    Liked by 1 persoon

  2. Mijn slechte dagen zijn op een hand te tellen, maar als ik ze heb, uit de weg dan :-). Gelukkig zijn ze zeldzaam, want ik haat zo’n dagen. Is zo niet mij :-). L

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s