Tiny is halverwege Tournée Minerale

Toen ik aankondigde dat ik zou meedoen aan Tournée Minerale en een maand geen alcohol drinken, hoorde ik een heleboel opmerkingen:

 • ook geen cavaatje op de nieuwjaarsreceptie?
 • bij een Valentijnsmenu hoort toch ook een glaasje wijn?
 • dan ga je op 1 maart zeker zwaar dòòr drinken?
 • voor mij niet moeilijk, ik drink zelden
 • ja ik doe mee, maar ik neem wel een joker of twee (uitzonderingetjes maken)

…enzovoort.

We zijn halfweg en ik heb nog niet gezondigd. Heb ik het moeilijk? Bwa… Als ik ergens iets ga eten, of na de cinema nog een glaasje wil drinken, dan wou ik bijna op automatische piloot een wijntje bestellen. Toen ik me op een zondagmiddag een beetje zielig zat te vinden en spierpijn had, wou ik ook wel een glaasje rood als troost. En die aangebroken fles wijn van mijn vriend die op het aanrecht naar me staat te lachen terwijl ik aan het koken ben, doet ook zijn best om me te verleiden. Oh en mijn juf fotografie trakteerde met Prosecco omdat ze meter was geworden. Maar ik geef niet toe.

Op de nieuwjaarsreceptie van het werk had ik mijn eigen lekkere gemberdrankje mee, het leek héél erg op de champagne maar smaakte totaal verschillend. Een collega wou grappig zijn en had het glas zelfs even verwisseld, maar ik had het direct door. Dus ja, per ongeluk en niet bewust heb ik één slok gedronken. Dan doe ik er nog maar een dag bij in maart, zo erg is dat niet.

img_6773

Volgens mij ga ik na deze maand bewuster wel of niet drinken. Iedereen doet wat hij wil natuurlijk, maar ik merk wel enkele gevolgen.

 • ik voel me supergoed in mijn vel, mentaal en fysiek
 • al was ik de laatste tijd al sowieso gezonder aan het eten en aan het bewegen, nu merk ik dat de kilo’s er nog makkelijker af gaan, zonder alcohol
 • het is goedkoper
 • mijn eten smaakt even goed zonder een glas wijn erbij
 • ik heb karakter !!
 • één minpuntje: ik slaap eigenlijk minder goed. Of dat nu ligt aan het feit dat ik ’s avonds geen wijntje drink bij de tv of aan iets anders, dat weet ik nog niet zo goed.
 • sporten gaat nòg beter

Dus ja, ik hou het nog wel vol hoor, makkelijk.

En jullie, die ook meedoen?

Advertenties

21 comments

 1. Ewel, ik was één van die mensen die zei niet mee te zullen doen. Tot ik eens goed nadacht en van mezelf (onszelf, mijn schat en ikzelf) concludeerde dat we aan het neigen waren naar ‘gewoontedrinkers’. Niet dat we ganse dagen zat rondliepen (stel je voor), maar enkel de gewoonte van bijvoorbeeld ‘filmpje kijken – glaasje erbij’. We hebben samen besloten een maand zonder te proberen en ook wij zijn halfweg en hebben geen druppel aangeraakt. Vermageren? Neen, dat niet. Frisser voelen? Eigenlijk wel. Missen we het? De eerste dagen misschien wel, nu veel minder.

  Liked by 3 people

 2. Ik heb deze maand eigenlijk al meer gedronken dan anders. Al blijft dat zeer bescheiden, ik zit voor februari aan 1 gin-tonic en anderhalf glas champagne. In mijn studententijd dronk ik meer en ik kwam daar ook wel gemakkelijker door aan. Nog een extra reden om het te laten dus. Ik kan alleszins heel goed geloven dat je de kilo’s ziet minderen, leuk he 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. ik doe niet mee want vind het van de meeste mensen een beetje hypocriet, maandje niks en dan knal er weer tegenaan. Zie er dan het nut niet echt van in. Mochten de mensen het nou volhouden dan is het goed natuurlijk, maar wel slecht voor de drankenindustrie hahaha. Maar goed moet een ieder voor zichzelf uitmaken, drink eigenlijk alleen maar af en toe glaasje wijn in het weekend that’s all en dan nog niet eens bij een gewoonte maar gewoon omdat ik het lekker vind

  Liked by 1 persoon

 4. Awel, ik drink dus zelden of nooit!
  En ik ging het ook makkelijk volhouden.
  Maar vorige zondag gingen we ontbijten als afscheid ontbijt (mijn man vertrok 10 dagen naar Canada, dus we maakten er een familie uitje van)
  Was er ook een valentijnsaanbieding en we namen met zijn twee dat ontbijt.
  En er zat cava bij… zo’n zonde om dat niet op te drinken! Dus ik heb wel 1 glas cava gedronken.
  Maar van het moment dat ik zwanger was van de eerste tot de derde 1 jaar werd heb ik geen druppel alcohol aangeraakt omdat ik zwanger was of borstvoeding gaf en dat 5 jaar. Dat vind ik tournee minérale genoeg 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Ik ben aan mijn twaalfde rookvrije dag bezig en focus me bij voorkeur daarop dan deelnemen aan Tournée Minerale. 😉 Het initiatief vind ik wel lovenswaardig en al zeker als het na februari ook wordt doorgetrokken.

  Liked by 2 people

 6. Mede door jouw blog eraan begonnen, vond van mezelf dat ik niet zoveel dronk, tot ik alles eventjes ging optellen… Blij dat ik het nog steeds volhou. Moeilijkste moment: echtgenoot die fles chardonnay opent bij lekkere visschotel! Toen heb ik stilletjes gevloekt… want wou vooral niet laten blijken hoe moeilijk dat was!! Slapen doe ik eigenlijk wat beter en wel maar 1 kilo eraf, maar ja, dat komt door het teveel aan chocola vrees ik!

  Liked by 1 persoon

 7. Dit jaar doe ik niet mee, maar een paar jaar terug deed ik dat wel al eens. En toen werd ik zwanger en mocht ik negen maanden lang geen alcohol drinken 🙂 Nadien ga je er wel bewuster met om vind ik en geniet ik zelf des te meer van dat sporadische wijntje dat ik sindsdien wel eens drink.

  Liked by 1 persoon

 8. Ik doe ook mee en tot hiertoe heb ik ook nog niets gedronken. Niet dat ik veel drink; gewoonlijk 1 glaasje wijn ’s avonds bij het eten. Nu doe ik dat niet en eigenlijk mis ik het ook niet. Maar om te zeggen dat ik nu veranderingen voel, neen eigenlijk niet…

  Liked by 1 persoon

 9. ‘Meedoen’ is veel gezegd, ik drink met name zelden alcohol. Heel uitzonderlijk tijdens een familiefeestje, een etentje onder vrienden… Voor mij maakt het weinig verschil. Ik vind het wel een goed initiatief, de impact van alcohol wordt vaak onderschat. Dat daar aandacht wordt aan besteed vind ik een positieve zaak ;-).

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s