Tiny was nog klein

Op één of andere fantastische manier heb ik gevonden hoe ik oude opnames hier kan deponeren en laten afspelen. Nu is ’t aan jullie. Als je klikt op onderstaande link word je terug gekatapulteerd naar het jaar 1979. Het was mijn verjaardag en na het wafels eten, gingen we over naar muziek. We lieten mijn ouders populaire liedjes afspelen op de radio (of op een LP, dat weet ik niet meer), wij gingen op een rij staan en dansten en zongen mee dat het een lieve lust was. Mijn moeder nam het geluid op, met een oude bandrecorder.

Wat we zongen was de laatste hit van de meidengroep Luv, erg populair onder jonge meisjes. Dit is het nummer wat we zongen:

Ik vond de blonde de mooiste. Elf jaar was ik geworden en ik adoreerde die groep. Het was ook de tijd dat we naar Grease gingen kijken in de cinema, samen met mijn moeder. Ook Meatloaf en Paradise by the dashboard light was een enorme hit!

We speelden gezelschapsspelletjes zoals Pim Pam Pet, maar ik had een hekel aan Monopoly en Mens Erger Je Niet.

pim

Verder amuseerden we ons met het nabootsen van allerlei geluiden, één vriendinnetje kon een volmaakte lach van een heks nadoen, griezelig gewoon. Ik beval ook iedereen om minstens één liedje te zingen. Hoe bedoel je, je kent geen liedjes? Ik ken er wel duizend. Die ene vriendin vroeg of het ook een gedichtje mocht zijn en dreunde gewoon haar uit het hoofd geleerde nieuwjaarsbrief op.

Iemand anders kende nog een liedje van op school: De trap.

Altijd als ik de trap op ga, dan sta ik eerst beneden, ik zing een liedje voor de trap en voor de trap zijn treden: dag trap, holderdebolder, dag trap, breng me naar de zolder, breng me maar naar boven, breng me ook weer terug, op je sterke trappetjesrug.

Welk kind in de lagere school komt er nu nog vaak met aangeleerde liedjes naar huis? Ik denk dat ze dat gewoon geschrapt hebben in het programma. Jammer toch?

Advertenties

12 comments

  1. Het moet fantastisch zijn om je eigen kinderstem na al die jaren terug te horen. Tof van je ouders dat ze dit hebben opgenomen. Zelf zou ik afgegaan zijn als een gieter op dat feestje van je. Ik zong/zing absoluut niet graag in publiek.
    Niet alleen de meisjes waren zot van (de blonde van) LUV (ze heeft trouwens een heel mooie voornaam), ik kon hun optreden in TopPop ook wel smaken, hoe fout de dansjes er nu ook uitzien.

    Liked by 1 persoon

  2. Luv’ ja wie kent ze niet, zeker Patty Brard zijn we nog niet vergeten. Ik was inmiddels al twintig toen dit liedje uitkwam en Luv’ was niet mijn ding. Lijkt me wel leuk om die stemmen van vroeger weer eens te horen, brengt de herinnering toch weer extra naar boven. Net als Pim Pam Pet trouwens, dat ken ik ook nog wel.

    In het onderwijs zijn inderdaad al heel veel dingen verdwenen en veranderd, maar of het nu zo veel beter geworden is….. ik weet het niet 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s