Tiny wil nog veel zien

Maar niet alleen zien! Ook ervaren, ruiken, voelen, horen,… Omdat een reis pas een reis is als je even stil kan staan om te beseffen dat je op een compleet andere plaats bent, die in je op te nemen en met andere ogen rond te kijken.

Tegenwoordig droom ik een beetje over Indonesië. Vooral omdat er zoveel mooie reisblogs over bestaan (ik kijk naar u, Tjoolaard) en omdat ik als achtste Nederlander iets ‘heb’ met dat koloniaal Nederlands Indië. Of tenminste: ik dénk er iets mee te hebben.

1447230925

De Gili-eilanden

Azië op zich trekt me niet zo aan, ik moet niet per se naar Thailand, India of Japan.

Australië en Nieuw-Zeeland dan weer wel. Mijn lief is er al uitgebreid geweest, dat maakt het nu wat lastiger, want voor hem zijn zoveel bestemmingen al déjà-vu. En ik wil graag samen met hem niéuwe landen leren kennen. Maar bij het zien van de films van Lord of the Rings en al die mooie locaties, werd ik er totaal verliefd op.

mount-aspiring-national-park

Mount Aspiring National park

Ik was al eerder in de Verenigde Staten (zie de reisfotochallenge) maar nog niet op Route 66. Dat is al iets wat in de planning zit voor volgend jaar. We gaan twee weken met kids en schoonouders reizen tussen LA, de Nationale Parken en Las Vegas. Seligman is een klein stadje, boenk op de Route 66 van vroeger, misschien wel super toeristisch, maar kom, ik wil daar naartoe. En mijn schoonmoeder ook. Chance!

route-66-91-l

Ik was ook nog nooit in Scandinavië. Kwijlend keek ik naar series zoals The Bridge en verlangend lees ik de blogs van Heidi. Noorwegen lijkt me fantastisch, als natuurreis. Maar ook Finland (land van sauna’s en duizend meren) en Zweden (Abba! Stockholm!) staan op mijn verlanglijst.

10139307

De Lysefjorden (al vrees ik dat ik daar nooit durf staan!)

Mijn collega’s zeggen al jaren dat een cruise ook best leuk is, en niet alleen voor oude mensen. Ik weet het nog niet zeker, misschien krijg ik het wel spaans benauwd op zo’n bootje, maar zoals Tjoolaard schreef: Meer focussen op de beleving en de bestemming wat minder centraal zetten. Sociaal reizen. Da’s nu eens compleet wat ik wil, zie.

Hawel ja, zoals The Love Boat… 🙂

Jordanië lijkt mij ook een bestemming waar ik van zou genieten. Veel natuurschoon, maar ook een totaal andere en oude cultuur, lekker warm (of heet!). De woestijn, Petra, de Dode zee… Allesbehalve een kamelenritje!! 🙂

wadi-rum-woestijn-slider-home-www-jouwjordaniereis-nl_

Terwijl we toch redelijk Zuiders bezig zijn: ik wil heel graag naar Afrika! In de eerste plaats omdat ik wil ondergedompeld worden in een totaal andere cultuur, maar ook omdat ik een vriend wil terugzien die een tijd geleden naar Tanzania is vertrokken. Hij mag me dan eens uitleggen waarom Dar es Salaam en omstreken zoveel beter is dan Brugge. 🙂 Nee, ik hoef niet per se op safari, alhoewel ik de omgeving van De Leeuwenkoning wel eens in het echt wil zien. bagamoyo

Ook in Midden- of Zuid-Amerika ben ik nog niet geweest, en mijn lief ook niet. Oef, toch al een behoorlijke hoop landen die we samen nog kunnen ontdekken. Chili, Mexico, Argentinië, Brazilië, en ja waarom niet Paraguay.

y-tu-mama-tambien-3

Foto uit de Mexicaanse film Y tu mama tambien, zeker eens kijken als je kan!

Natuurlijk mag ik Canada niet vergeten te vermelden. Ik moet zeker op bezoek in Montréal, waar een andere Brugse vriendin naartoe is vertrokken. Maar ook een roadtrip in de stijl van Mr Brubeck doet mij eveneens watertanden.

Ik hoop dat ik oud genoeg word om dit nog allemaal te doen, in goeie gezondheid en liefst in gezelschap van wie mij dierbaar is. Reizen, het heeft mij altijd al in het bloed gezeten en wat ben ik blij dat mijn schat net zo is.

Wat zijn jullie droombestemmingen?

 

 

Advertenties

19 comments

 1. Een heerlijk weg-droom-blog. Heel fijn. Er komen dan ook reis-wensen naar boven en herinneringen. Hoog op mijn verlang-lijstje staan Vietnam, Mexico en India. Op de voet gevolgd door Canada, Congo en Maleisië. En als je afreist naar Afrika, wees welkom in zuid Mozambique. We wonen op minder dan anderhalf rijden van het Krügerpark (Zuid Afrika) en Swaziland.

  Like

 2. Canada lijkt me inderdaad geweldig, net als de westkust van de USA. Australië zou ik geweldig vinden, Petra in Jordanië lijkt me prachtig. De Noorse fjorden zou ik wel zien zitten, een roadtrip door Kroatië, Engeland, Ierland en je kan dat zelfs doen in Hawaii… We hebben nog veel op ons lijstje staan!

  Liked by 1 persoon

 3. mooie bestemmingen maar inderdaad veel tijd en geld nodig. Ik wil wel maar kan niet maar anders zijn het Australië, Amerika, Canada, Scandinavië (noorderlicht zien), niet in die volgorde hoor. maar zal de komende al blij zijn als ik überhaupt op vakantie kan

  Liked by 2 people

 4. Ik vind je beelden van de diverse locaties ronduit prachtig, doch gek genoeg bekruipt mij zelden de neiging om daar ook daadwerkelijk naar op reis te gaan. Reiskriebels heb je of heb je niet, vermoed ik.

  Like

 5. Ewel, zeg? Ik ben hier het voorbeeld van hoe het niet moet ??? Potvedorie, ik zeg direct het abonnement op van jouw weblog. Gelukkig dat ik nog niet betaald heb voor 2017 !!

  Serieus nu. Reizen kun je op verschillende manieren. De bestemmingen die je hier opnoemt zijn stuk voor stuk droomreizen. Je kunt die op verschillende manieren doen, in grote lijnen ‘georganiseerd’ of ‘zelf organiseren’. Als je de eerste optie neemt (zoals wij, toen nog beiden fulltime werkend) word je door de reisorganisator van Pier naar Paul (haha) gevoerd, heb je geen inspraak in wat je zult zien en hoe lang, maar zul je wel de meeste toeristische highlights hebben gezien. Af en toe heb je dan eens de kans (lucky you!) om op een kameel gezet te worden en twee weken later nog te ruiken naar dit mooie, maar stinkend dier.
  Neem je zelf de organisatie in de hand, dan zul je er enorm veel tijd in moeten investeren, maar zul je dan ook de dingen zien die je wil zien. Moet je er dan ook wel de risico’s bij nemen, zoals die collega van me die ooit naar Mexico is getrokken met een vriend, een huurauto nam en op een bepaald moment door een bende werd gestopt, gedreigd werd en met een loop in zijn nek alles moest achterlaten (echt gebeurd!). Ik zou uren kunnen doorbomen over reizen, maar wil je weblog niet teveel spammen…

  Niet teveel nadenken over reizen en niet blijven ‘uitstellen tot later’. NU moet je het doen, beste M. Gelukkig ben je omgeven door mensen die het reizen in hun genen hebben.

  Voilà, de mens op de kameel heeft gesproken :).

  Liked by 1 persoon

  1. Merci! Zowel mijn vriend als ik hebben in het verleden al wat afgereisd hoor, en telkens hebben we het zelf georganiseerd. We zijn ook redelijke meesters in budgetreizen, slapen bij mensen thuis, vliegen lowcost als dat mogelijk is, en we willen ook liefst reizen buiten het toeristisch seizoen. Juist dààrom moeten we wachten tot de kinderen nog wat groter zijn, want nu lukt dat gewoonweg niet. Zoveel congé hebben we niet. Financieel zou het dus wel mogelijk zijn (mits een beetje sparen) om vanaf nu elk jaar een ‘grote’ reis te doen, maar we moeten ook nog altijd wat vakantie nemen met de kinderen. Want zulke grote reizen allemaal samen (met vier of vijf), dat is pas onbetaalbaar. En vier mensen te slapen leggen bij kennissen is moeilijker dan twee.

   Liked by 1 persoon

   1. Ieder zijn situatie is anders, M. En er bestaat niets als ‘de ideale reis’. Elk heeft zijn/haar aantal vakantiedagen, en moet daar op zijn/haar manier mee omspringen.
    Jullie keuze past perfect in het plaatje van vandaag….

    Liked by 1 persoon

 6. Wat een leuke website! Blij dat ik het bij toeval gevonden heb. 🙂 Ikzelf reis momenteel door Nieuw Zeeland en later dit jaar Indonesië en Australië. Wel slowtravel hoor! Momenteel ben ik aan het kijken voor een reis door Amerika en Zuid Amerika. Die doen mij juist weer watertanden op het moment. Heerlijk gevoel he, al dat reizen?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s