Tiny geeft je een update

Hoe is ’t met de zoon? Hoe stel je ’t in Wevelgem?

Dat zijn de twee meest gehoorde vragen van de afgelopen maanden. Het werd dus tijd om jullie even te updaten. Want het laatste nieuws over de zoon dateert wellicht van die keer toen hij in het ziekenhuis belandde: Tiny en het ziekenhuis. Deze post werd trouwens massaal gelezen, ha ja, ik weet nu ondertussen dat drama verkoopt.

Na zijn schouderoperatie is hij een volle week in het ziekenhuis gebleven. Eerst zag hij het zelf niet zitten om terug alleen op kot te gaan (hij kon niks, hij had een super lage bloeddruk,…) maar na anderhalve dag thuis voor Kerst kon hij ineens de wereld aan. Het zou wel lukken op kot, en zijn vriend zou hem wel helpen.

En inderdaad, het ging redelijk. Ik ging wat vaker op bezoek met eten, en zag hem zienderogen vorderingen maken met zijn arm, ook dankzij zijn dagelijkse bezoekjes aan de kinesist, die gelukkig in dezelfde straat woont waar zijn kot is. Normaal gezien zou hij nog twee maanden niet kunnen werken, fietsen,… en bleef hij na de Kerstvakantie nog even thuis van school. Tot ze van school aanboden om hem met de auto te komen halen en hij inzag dat hij net zo goed met de bus kon. Na een maand kon hij al terug aan het werk in het houtatelier op school.

We gingen op controle bij de specialist. “Toon eens wat je al kan met je schouder”, zei hij. En hup, mijn zoon stak twee armen de hoogte in, draaide wat met zijn armen en demonstreerde een vlinderslag. De specialist viel bijna van zijn stoel. We zullen het maar wijten aan al de melk die hij dronk in zijn jonge leven, ze zeggen toch altijd dat dit sterke botten oplevert?

hqdefault

Melk is goed voor elk – reclame

Verder gaat hij naar school en doet hij vrijwilligerswerk, zo komt hij ook aan de verplichte dagen “tewerkstelling”. Hij moet eind juni uit zijn kot (contract loopt af) en zoekt dus iets anders. Liefst wil hij met een vriend gaan samenwonen. Van welk geld? Tot nu toe het mijne zeker, aangezien hij niks verdient… Zucht.

Zijn ander idee was om in Wevelgem in ons tuinhuis te komen wonen. Niet praktisch. Dat ding is half rot, niet geisoleerd, staat vol materiaal, en ligt op bijna twee uur openbaar vervoer van zijn school. Maar dat moet nog even tot hem doordringen…

Oh en hij is van plan om een slang te houden. Geen grote, mama, een kleintje, dat totaal niet agressief is. Ja ja.

Count-Blue-Ball-Python-Ring-Realistic-Design

Hoe het verder in Wevelgem gaat? Prima hoor. We zijn volop aan het herinrichten, foto’s volgen nog wel. De pluskinderen en ik komen goed overeen, en de afstand Wevelgem-werk is ook nog wel te doen. Natuurlijk mis ik Brugge. En de mogelijkheid om voor een koffietje bij een vriendin te kunnen binnenspringen. Hier springt er nooit iemand binnen. Of ja, mijn schoonpa om te helpen met allerlei werkjes waar lief noch ik talent voor hebben. Maar verder ken ik niemand in een straal van pakweg vijf kilometer en dat was in Brugge wel even anders.

Als ik in Brugge naar een opening zou gaan, of een evenement, of de cinema, of gewoon loop te shoppen, dan kom ik àltijd, àltijd wel iemand tegen die ik ken. Hier gebeurt dat nooit. En ja, dat mis ik wel. Maar ach, ik woon bij het liefste lief, dus ik ga niet klagen.

Advertenties

16 comments

 1. Dat vond ik ook het moeilijkste aan ‘verder weg’ wonen. Dat er niemand zo eens kan afkomen, dat je bijna een afspraak moet maken….

  Ik ken ook iemand die naar Noorwegen is verhuisd voor het liefste lief en dat zit ook helemaal snor… 🙂

  Like

 2. Herkenbaar enal. Ik ben ook de kanten van het lief opgegaan en nu zit ik hier met hetzelfde probleem hé. Een mens gaat al eens naar de winkel of loopt eens over straat maar niemand die je eens aanspreekt of je kent ofzo. Durf ik nog eens naar mijn vroegere woonplaats gaan en daar een winkel binnenstappen dan geraak ik daar niet meer weg door alle mensen die me aanspreken. Het heeft zo zijn voor en zijn nadelen hé dat verhuizen. Een beetje eenzaam met momenten maar rustig op ’t gemakske, dat dan weer wel.
  En ik deed trouwens de omgekeerde beweging min of meer. Van Heule naar Roeselare 😉

  Like

 3. goh, zeer herkenbaar. Ik ben mijn man gevolgd naar Zaventem… In Tienen kwam ik altijd volk tegen als ik buitenkwam … en de gelegenheden om buiten te komen, zijn hier dan ook nog veel schaarser… We wonen nu wel allebei dichter bij het werk en zijn sneller thuis bij de kinderen en dat is ook veel waard !

  Liked by 1 persoon

 4. Ik kan me volledig inbeelden dat het niet simpel is om je meteen goed te voelen in een gemeente waar je niemand kent. Gelukkig maakt de liefde zo te horen veel goed :-). Blij om te horen dat het goed gaat met de zoon trouwens :-).

  Like

 5. ‘k Ben indertijd verhuisd van de ene provincie naar de andere. Van ergens waar je je kindertijd doorbracht en zowat iedereen kende.. naar een plek waar ik niemand kende. ‘k Herinner me nog heel goed, dat ik maar niet kon wennen in ’t begin. Ik ging zelfs de boodschappen doen in de stad waar ik vandaan kwam om zo kans te maken wel mensen tegen te komen, die ik kende 🙂

  Blij, dat het allemaal goed gaat me de zoon..

  Like

 6. ik kan me best inbeelden dat het wel een schok is, van Brugge naar Wevelgem. Van een stad waar je écht alles hebt, naar een provinciestadje dat wel z’n best doet maar toch ingeslapen lijkt. Je geniet dan maar best van de rust die het biedt… 😉
  En als ik in de buurt ben wil ik gerust ’s binnenwippen hoor!
  Ik hoop dat je zoon iets vindt wat ‘m bevalt (en wat jij kan betalen…)

  Like

 7. Wevelgem, is dat daar waar dat bordje ‘Einde beschaving’ staat? *grijns*

  Ik herken het rebelse in je zoon. Had ik ook. Mijn vader zei altijd: ach, het verstand komt met de jaren, en als het ervoor komt, is het er maar naar. 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s