Tiny daagt je uit: muziek van vòòr je geboren werd

Soms overvalt me de inspiratie totaal onverwacht. Ik hoorde een liedje uit lang vervlogen tijden en dacht: hier ga ik iets mee doen.

Noem het een tag, noem het een stokje, noem het gewoon een zot idee. Ga eens op zoek naar een liedje van een hele tijd geleden. Zo lang geleden dat je zelfs nog niet eens geboren was. Maar toch blijft het hangen, vind je het mooi of net niet – dat kan ook.

Maak er een blogje over en link deze post van mij er aan, zo leren we én andere blogs én andere nummers kennen.

Hier is de mijne:

Dit nummer komt uit 1959, làààng voor ik geboren werd. Maar ik word er meteen vrolijk van, de kracht waarmee het gezongen wordt, de backing vocals die eigenlijk een beetje belachelijk zijn maar perfect passen in de tijdsgeest van het nummer. Buddy Holly kwam twee jaar later al jammerlijk genoeg om het leven. ‘The day the music died’ werd dat ongeval later ook genoemd, ook die andere populaire zanger Richie Valens overleed in datzelfde vliegtuigongeluk.

En nu is ’t aan jullie! Verras mij.

Voor de niet-bloggers: doe gerust mee in de reacties hieronder en oh ja, op Facebook mag je ook rustig je liedjes delen!

34 comments

  1. Pingback: Thomas Pannenkoek
  2. Onvervalste rock ‘n’ roll, zowaar. Daar val ik ook wel voor, ja.
    Bon, dan zal ik ook eens graven in een ver muziekverleden. Om maar te zeggen dat ik met plezier je stokje aanvaard.

    Geliked door 1 persoon

  3. Waarom heb ik niets met muziek? Omdat mijn ouders toen ik kind was constant zaten te feesten met veel te luide muziek. Ik ben een hoogsensitiefje en heb er een slaapprobleem aan overgehouden. Mooie challenge, Tiny, maar niet voor mij. 😢

    Like

  4. Via Thomas Pannenkoek kom ik eens even langs hier. Wat een leuke ‘tag’ of hoe je het ook noemt. Ik ga hem ook doen, kom erop terug!
    Dit nummer is geweldig, het soort muziek die mijn ouders luisterden.. Ik was toen 6 jaar haha
    Groetjesss

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie