Tiny’s reisfotochallenge: Yosemite

P1000393

Wie nu denkt, tiens ik heb dien typ nog gezien, dat zou best eens kunnen.

In 2009 ging ik met mijn toen twaalfjarige zoon een maand gaan couchsurfen in Californië. We wilden zeker ook een van de prachtige natuurparken bezoeken en de keuze viel op Yosemite National Park. Er bleek een Couchsurfer vlak bij dat park te wonen, en op zijn profiel viel te lezen dat hij vroeger zelf gids was geweest daar. Bear, zijn profielnaam, was in een vorig leven ook truckchauffeur, worstelaar, en een aangetrouwde Indiaan. Hij woont op een berg in een trailer en teelt zijn eigen groenten en fruit. Boeiend genoeg om te vragen of we daar mochten logeren.

Hij heeft in de voorbije tien jaar al honderden Couchsurfers maar ook Wooofers te logeren gehad. Wooofing is meehelpen op een boerderij in ruil voor kost en inwoon. Die boerderij kan dus van alles zijn… Ook een trailer met een berg errond.

Een aantal jaren later kwam Bear ineens op Youtube. Niet een paar keer, ook niet een paar duizend keer, maar tot nu toe 42 miljoen keer! Ooit gehoord van de “double rainbow man”? Wel da’s Bear. Check even het filmpje, oordeel niet te snel en lees dan even verder.

Nee hij zat niet aan de drugs, nee hij is niet compleet geschift en ja het is wel degelijk dezelfde Bear als bij wie wij logeerden en ja, dat is het uitzicht dat we daar hadden.
Die man is regelmatig overweldigd door de natuur, het is zijn keuze om daar op die berg te wonen en tot in extremis te genieten van het mooie dat hij daar ziet. Echte natuurpracht kan je tot tranen toe bewegen, bij zoiets moois kan je jezelf levensvragen gaan stellen: wat betekent dit, waarom mag ik dit nu zien, is er een reden, het is zo mooi, kijk daar, wauw… Hij zit daar ook heel vaak héél alleen en daar kun je wel van trippen, dat kan ik je verzekeren.

Dit bericht vond zijn inspiratie bij de uitdaging van een simpele Brugse ziel, hij nam het initiatief om foto’s te posten van een reis en daar iets bij te vertellen – of te fantaseren. Wie zin heeft, doe gerust mee!

Advertenties

16 comments

 1. Dit verhaal heb ik met open mond gelezen. Dit zijn reisanekdotes die me echt raken, waarop ik (eerlijk) jaloers ben. Gezond jaloers, want ik gun het iedereen. Ik geloof best dat die mens niet aan de drugs zit, maar intens kan genieten van wat hij rond zich ziet. Zijn reactie op het Joetjoep-filmpje is er misschien wat ‘over’, maar beter dat dan onverschilligheid.
  Hij lijkt me wel een kruising van een indiaan met een Mexicaan?

  Liked by 1 persoon

 2. Mooe anekdote ! We weten van onze reis dat de natuurpracht in de Amerikaanse parken overweldigd kan zijn, onder andere ook in Yosemite. Binnenkort post ik ook enkele van onze foto’s 🙂

  Like

 3. Hoe zou hij toch aan zijn profielnaam gekomen zijn?? 🙂
  Een hele mooie blog Tiny en wat een ervaringen!
  Ik vond me helemaal in je beschrijving van “tranen in je ogen van de natuur”… Dat hebben wij ook gehad en soms gewoon ook van hier thuis naar buiten te kijken!
  Knap geschreven 🙂

  Liked by 3 people

 4. Dit filmpje had ik al eens ergens gezien en toen dacht ik: nou, die gast is wel overdréven enthousiast, zeg. Zijn goed recht, vaneigens.
  Maar ik snap hem. Heel goed, zelfs. De natuur, fauna zowel als flora, is ook mijn passie, mijn inspiratiebron en mijn toevlucht.
  Je hebt het toch maar weer meegemaakt, jij.

  Liked by 2 people

 5. Amerika zegt me eigenlijk bijzonder weinig, maar voor de natuur zou ik er toch naartoe gaan. Ik kan ook wel ontroerd raken van de prachten van de natuur.
  Van Bear heb ik nooit eerder gehoord of gelezen…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s