Tiny en de club van 48

Wat hebben onderstaande mensen gemeen?

Zangeres Edith Piaf, acteur en schrijver bij Monthy Python Graham Chapman, schrijfster van Gone with the wind Margaret Mitchell, komiek Marty Feldman, zanger van Stone Temple Pilots Scott Weiland en zangeres Whitney Houston.

Allemaal gestorven op achtenveertigjarige leeftijd.

Je hoort alleen maar spreken over de club van 27: Jim Morrison, Janis Joplin, Amy Whinehouse, Brian Jones, Jimi Hendrix en Kurt Cobain. Maar ik vind het behoorlijk freaky dat er ook een club van 48 is.

De kaap van 27 heb ik netjesย overleefd, ik was toen misschien een pietsie beroemd als zangeres uit Brugge ;-), maar had verder nog niks bereikt. ‘k Had zelfs nog geen kind op de wereld gezet.

Nu hoop ik maar dat ik de 49 ook nog haal, want met mijn beroemde Tinyblogt website, mijn acteerprestaties en mijn radioverleden, pas ik misschien al net iets te veel in het rijtje. ๐Ÿ™‚ Enfin ik ga mijn best doen om dit nieuwe levensjaar vanaf morgen te overleven.

Ik hoor jullie al: “Gow zeg, stop ‘t. Met je morbide gedachten. Hoe kom je daar nu op?” ’t Feit dat ik graag op kerkhoven rondloop en in mijn hoofd al mijn begrafenismuziek klaar heb, helpt niet zeker? En dat ik al tegen mijn geliefden heb gezegd dat ze ’t niet mogen wagen om mij te cremeren? Want dat ik anders bij hen kom spoken. ย Geef mij maar een plekje op ’t Brugs Kerkhof, met een schoon steentje of beeldje en ’t is al gelijk wat je er op zet.

Jullie mogen allemaal komen naar mijn begrafenis, zeg dat ik het heb gezegd. En achteraf geen koffietafel, maar champagne en tapa’s.

Advertenties

23 comments

 1. Du toch, Elvis heeft die leeftijd ook niet bereikt. Zoals ik al meegaf in een reactie van dinsdag – het is ongelooflijk hoeveel ‘artiesten’ hun oude dag niet halen. Waarom zouden zij dan sowieso aan pensioensparen moeten doen???
  Ik ben er vet mee dat iedereen op je begrafenis mag komen. Je bent tien jaar jonger en zult mij met vlag en wimpel overleven…
  Maar… die tapa’s… Zouden die klaargemaakt worden met stukjes Tiny? Een mooie compromis. Kunnen ze je skelet op een stoeltje recht zetten op het Brugs Kerkhof, en moeten ze zelfs geen standbeeld meer maken. Kan iedereen nog eens je hand schudden,…
  Morbide? Neen, toch? ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

 2. Morbide, ‘k weet niet … ik ben zelfs van plan om online een privรฉ-pagina aan te maken met heel het scenario voor het geval dat het zomaar eens plots gedaan is.
  Wat wil ik, wie mag me komen uitzwaaien en belangrijker wie NIET,wat vinden de dochters waar, hoe zit het met de centen, …
  Maar net als Falderie, wil ik dat hapje en drankje wel samen met jou nuttigen !

  Liked by 1 persoon

 3. Gefeliciteerd Tiny. Prachtige leeftijd , maar wel een beetje link dus. Ik hoef nog maar 4,5 maand en dan is het gevaar 48 voor mij geweken.
  (Mocht je verder nog uitvaart tips nodig hebben, schroom niet;-)
  Fijne avond nog๐Ÿ˜˜๐Ÿท๐ŸŒป๐Ÿ’

  Liked by 1 persoon

 4. Proficiat met je verjaardag! Je bent ocharme maar een jaartje jonger dan ik. *steekt tong uit*
  Op zo’n schone dag nadenken over de dood: moet kunnen, zo tussen de taart en champagne. ๐Ÿ˜‰
  Ook wetenswaardig over 48: na 48 uur neemt de lijkstijfheid weer af als gevolg van diverse afbraakprocessen in het lichaam.

  Liked by 1 persoon

 5. Als al die andere naar Wevelgem afzakken voor een verjaardagsdrink doe ik mee ! Ik zou zeggen, doe op zijn minst wat mijn grootmoeder deed die op de begraafplaats rechtover je ligt… haal op zijn minst de club van 74 !

  Liked by 1 persoon

 6. Ik ga het moeilijk hebben met 62,….als ik die kaap overschrijd dan ben ik content,….en bij mij is het martini,….om te drinken, om te eten weet ik nog niet,…maar het moet wel iets goed zijn hรฉ ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s