Tiny ging naar Rijsel op zondag

Nee ik ging niet shoppen! Ik ben namelijk een van die uitzonderlijke schepsels die niet houdt van winkelen.  Deze morgen schilderden we in alle vroegte het plafond in de living, tot de verf op was. Hup, zei mijn vriend, we zijn weg, we gaan wandelen. Laat ons eens naar Rijsel gaan.

We waren er al rond het middaguur, vonden zonder problemen parking en verbaasden ons over het weinige volk. Super vond ik dat, weinig winkels die open waren en je kon overal vlot rondlopen.

2015-12-27 12.42.29-1

We wandelden lukraak wat rond, kwamen op een groot plein waar nog een hoop half vergane bloemen lagen en opgebrande kaarsjes. Nog steeds ter nagedachtenis van de gebeurtenissen op 13 november in Parijs. Het wordt wel tijd dat ze daar een beetje opruimen, want dit is maar een triestig zicht.

Ik had vaag iets gehoord over een zondagsmarkt, aan de rand van Rijsel, de “Marché du Wazemmes” en toevallig zagen we een bordje richting Wazemmes. We kwamen regelmatig mannen met zakken tegen (gevulde zakken, met koopwaar, snappie?) dus we waren in de goeie richting aan het lopen. Aaah dus daar is al dat volk! Wat een markt zeg, een beetje gelijkend op de Zuidmarkt in Brussel. Ik keek mijn ogen uit.

 

Fruit à volonté en super goedkoop, matrasjes voor hond, kat of schoonmoeder 😉 en een heerlijk sapje van citroen, selder, appel, sinaasappel en gember! Hier komen we zeker nog eens naar toe: elke zondag tussen 7 en 14u.

We wandelden gezellig terug naar het centrum en kregen een hongertje. Het café “Notting hill coffee” zag er best gezellig uit. Wisten wij veel dat dit een populaire keten is, want nadien kwamen we zeker nog vijf andere vestigingen tegen. Ik dronk een superlekkere chai, mijn vriend een dubbele espresso en we genoten van een heerlijke muffin. 2015-12-27 14.20.28-2

Ondertussen werd het wat drukker in de stad en bleken er toch hier en daar winkels open te zijn, onder andere de Flying Tiger, mijn vriend had hier nog nooit van gehoord; Deze Deense keten verkoopt vooral prullaria, papierdingen en keukenmateriaal. We lachten wat af met de Deense benamingen:

2015-12-27 15.20.04

Koud was het niet, dat weten jullie ook wel. De verkopers van warme mutsen en sjaals zaten maar verveeld te kijken op de Kerstmarkt. De lucht was staalblauw en het zonnetje deed deugd.

2015-12-27 15.00.382015-12-27 16.02.59

Op het terras van de Australian Bar zaten veel mensen gewoon buiten, gezellig hé, een terrasje met Kerst?

We hebben nog wat langer rondgewandeld tot het donker werd, zodat we ook nog wat van de lichtjes konden genieten. Zo romantisch!

2015-12-27 17.15.33

Ondertussen werd het écht druk en als ik aan één ding een hekel heb, is het wel voetje voor voetje vooruit sukkelen tussen honderden mensen. Dus wijle weg. Rijsel ziet ons zeker binnenkort eens terug. Nog een voordeel van Wevelgem: in een half uur sta je in hartje Rijsel! 🙂

Advertenties

25 comments

 1. Ik wil al lang eens naar Rijsel gaan maar stel het voorlopig nog uit. Mijn oudste denkt nl om volgend academiejaar daar een semester op uitwisseling te gaan, dus dan ga ik nog een extra reden hebben om er eens heen te gaan.

  Liked by 1 persoon

 2. Wij zijn er een paar jaar geleden geweest, samen met onze kinderen (viering van één van onze huwelijksverjaardagen 🙂 ). Je hebt een prachtige dag uitgekozen. Goed idee van je vriend om je naar ginder te ontvoeren.
  Dat Rijsel zo dicht ligt is meegenomen – compenseert een beetje het nadeel van de zee niet meer zo dicht is als indertijd in Brugge.

  Liked by 1 persoon

 3. Wij zijn er ooit eens geweest en toen werd mijn lief ziek, keelpijn, koorts, maar wat ik heb gezien van de stad beviel me enorm, wij gaan terug,….

  Like

 4. Prima plan van je vriend. Rijsel ziet er vreselijk gezellig uit. Mooie sfeerbeelden ook!
  Enne… je hebt toch wel een nieuwe pot verf gekocht, I presume?

  Like

 5. Zijn er ooit met een groepje vrienden geweest… Echt mooi, maar er zat wel iemand met zijn hand in mijn handtas… 😦
  Gaan met z’n tweetjes nog eens terug, dan zie je een stad anders denk ik!
  Fijn dat je genoten hebt 🙂

  Like

 6. Fijne herinneringen aan Lille/Rijsel toen we daar waren zoals Mrs. B hierboven beschreef, behalve dan toen ik die vreemde manspersoon zijn hand in mijn Liefste haar handtas zag verdwijnen 🙂

  Like

 7. Wij zijn daar vroeger eens rond deze periode geweest – toen de kinderen nog klein waren – dus met Falderie! Ze hadden daar toen de grootste boekenwinkel van Europa… Ik vond het ook een heel gezellige stad en wil er eigenlijk ook nog eens terug naartoe!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s