Tiny gaat naar de nieuwe bib in Wevelgem

Afgelopen zaterdag opende de nieuwe bibliotheek in Wevelgem. Ik keek er al een heel tijd naar uit, ik mag nu eenmaal graag tijd doorbrengen in een ruimte vol boeken… Sinds ik hier woon, was er een noodbibliotheek en ook het kleine filiaal hier vlakbij, ging uiteindelijk ook sluiten.

12 december ging de “Bib in het park” om 9 uur al open en werden de lezers getrakteerd op koffie en koeken. DSC_0204-2DSC_0202-2

Natuurlijk was er een massa volk, mensen komen altijd als vliegen op stroop af op gratis eten hé. 😉

Toch kon ik rustig wat rondlopen en verkennen. Er is ook ruimte voor kunst:

DSC_0220-2DSC_0206-2

DSC_0207-2

Kunst van Heidi Waelkens: http://www.adele.company

 

De grote ruimte is logisch ingedeeld, en het vriendelijke personeel (vijftien personen!) helpt je graag waar nodig. Ik zocht de boeken over fotografie en die stonden tijdelijk ergens anders, ze leidden mij er meteen naar toe.

DSC_0230-2DSC_0226-2DSC_0229-2

Natuurlijk kwam ik ook voor de cava en de hapjes, of wat had je gedacht? 😉 En er speelde ook een bandje, “Les tripes”. Zij brachten leuke Franse chansons, maar ik vond het jammer dat iedereen zo stond te tateren, je hoorde het dus niet echt goed.

DSC_0224-2DSC_0234-2

Wat ik ook jammer vond, maar daar kan de bib niet aan doen, is dat ik geen kat ken in Wevelgem. Hadden ze een nieuwe bib in Brugge geopend, dan was ik om de vijf meter wel een bekende tegengekomen. Hier dus niet. Mijn vriend wou niet mee, die leest amper twee boeken per jaar. Maar toen ik hem de foto’s toonde, kende hij meteen al drie mensen, die ik toevallig had gefotografeerd.

DSC_0241-2

Deze mijnheer sprak ik aan, toen ik een foto nam en ik zag op zijn leeslijst dat hij twee boeken mee had die ik ook al had gelezen. Dus we keuvelden wat over boeken. Mijn vriend zei meteen: “Ah die ken ik. Die heeft een fietstocht van negen maanden gedaan door Australië en Nieuw-Zeeland destijds.”

Ze organiseren ook leesclubs in Wevelgem, elke twee maanden komen ze samen om een boek te bespreken, gratis en iedereen kan meedoen. Maar ik hou het toch maar bij mijn Brugs leesclubje. 🙂

Wat bracht ik mee naar huis? Natuurlijk het boek dat ik nog moet lezen voor de leesclub (tegen donderdag, help!), De trapchauffeur van Marnix Peeters. Ook “De kooi” nam ik mee, een thriller die ik al heel lang wou lezen. En eindelijk: “Het zilte westen”. Die wou ik kopen, maar die is jammer genoeg niet meer verkrijgbaar. Anders was ik die wel even gaan lenen bij Menck.

DSC_0209-2

Wat ik ook erg tof vind, is de mogelijkheid om buiten de openingsuren je boek terug binnen te brengen. Lang leve de bib-brievenbus.

DSC_0245-2

Ziezo, en nu ga ik aan de slag met Marnix. Het moet een beetje vooruit gaan.

30 comments

 1. A propos, boeken over fotografie: ik heb vandaag een schitterende nieuwe aanwinst op de kop getikt: ‘Between nowhere and never’ van Reginald Van De Velde. Vers van de pers. Ik tracht het een dezer te bespreken op mijn blog; het zal je beslist interesseren.

  Like

   1. Ik woonde in St.Michiels, en heb daar alle (lees)boeken van de bib verorberd. Er zat een strenge dame die me eerst op de vingers tikte toen ik ook boeken voor ‘volwassenen’ las, maar dit op den duur ook toeliet.

    Geliked door 1 persoon

   2. Wel grappig dat jij van Sint-Michiels was en het verruilde voor Sint-Jozef/Koolkerke, en ik net omgekeerd. Dat schept een band (kuch kuch). 😉

    Like

 2. ik heb een reportage gelezen over die nieuwe bib in Wevelgem.

  In Waregem zijn ze ook bezig met een gloednieuw stadsproject waarin ook de nieuwe bib komt. Wordt vast de moeite om te bezoeken! Ook al lees ik zelf geen boeken (meer), ik vind het wel ’s plezant om er rond te lopen.

  Tof kunstwerkje voor “selfies”!

  Like

 3. Leuk om lezen! En best wel grappig aangezien ook ik (rasechte Wevelgemnaar) getrouwd ben met een “Brugse jonkvrouw”. Zij maakte precies dezelfde beweging als u en zit soms met datzelfde gevoel. En ja, ook ik ken de man op de foto die reeds door Australië trok. 🙂

  Like

 4. Fijn te lezen! Ik ben ook zo’n boekenwurm en ik zou best wel eens een nachtje ‘per ongeluk’ opgesloten worden in de bib 😊
  Toen wij hier kwamen wonen, dacht ik ook oa via de bib wat mensen te leren kennen maar helaas pindakaas… Na een dik jaar ken ik hier nog steeds amper mensen.
  Iedereen zegt me dat dat wel zal beteren als Flavie naar school zal gaan, maar dat is nog een goed jaar he?!

  Like

 5. Zo. Dus jij zat zaterdag om negen uur aal aan de Cava?! Ze hebben er nogal werk van gemaakt, leuk hoor. Ik vind het ook zo zalig in de Bieb bij ons. Alleen wel warm, en ik krijg er zo’n stijve nek van soms, jij ook?

  Geliked door 1 persoon

 6. ging je nooit naar de bib in Ieper? Die is ook wel de moeite vind ik. Jammer dat je geen wevelgemnaars kent….altijd welkom hier als je je verveelt! (mijn lief zei “26” toen ik hem liet raden naar je leeftijd op de foto, en dat hem wel eens een danske wou placeren met jou, iets wat hij trouwens nooit doen, dus….:-)) 😀 jong veulen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, in Ieper ben ik nooit zover geraakt. En gezien er nu geen trainingen meer in Ieper zijn, kom ik daar ook minder. Als ik me verveel, zal ik het laten weten. Misschien moet ik komen helpen was plooien? 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s