Tiny ’s morgens #boostyourpositivity

Je wordt tegenwoordig met ontbijtrituelen rond de oren geslagen. Het kan niet op, de havermout, de chiapudding, de bokes met choco en vooral: de koffie. #Boostyourpositivity van Danone en van Kelly is weer begonnen met een challenge en de vorige keer leidde dat vooral naar een supergezellige blogmeeting.

Zo jammer dat het vooral weer de madammen en mama’s aanspreekt en er geen enkele vent in the picture komt. Eten die geen yoghurt misschien?midden-oude-mens-die-yoghurt-eet-7875212

Bij ons is het trouwens omgekeerd: mijn lief eet meestal een bordje yoghurt met muesli en een banaan er door. Ik krijg dat niet binnen. Van yoghurt ben ik al geen fan, nog nooit geweest. In een toneelstuk moest ik ooit een potje yoghurt binnenspelen (stond zo in het script) en ik ben toen lang op zoek geweest naar een soort waarbij ik geen walgneigingen kreeg. En ja wie weet was het wel van Danone! 😉

Nee nee, ik heb het wel begrepen hoor. Ze vragen specifiek hoe wij, werkende vrouwen en mama’s, de boel draaiende houden tussen kinders, huishouden, werk en soms ook nog een man. Als je chance hebt. Dat is in mijn leven nogal een wirwar geweest. Laat ik Myriam een beetje volgen, mijn ontbijt door de eeuwen jaren heen.

Anno 1983 (goh ja want eerder terug keren is belachelijk – en ben ik toch vergeten…)

Om 7u gaat mijn radiowekker, ik luister even naar het nieuws op Alpenradio en lach een beetje met de struikelingen van de presentator en ik sta op. Mijn vader is al naar zijn werk en ik roep mijn moeder op. (Ok, lees dit maar even opnieuw. “…en ik roep mijn moeder op.” Echt waar hé!) Ik ga naar ’t toilet, was me en kleed me aan in de badkamer en ondertussen is moeder op en heeft ze brood en choco op tafel gezet. Ik drink nog melk want koffie lust ik (nog) niet. Daarna maak ik me op, luister nog wat naar de radio en kijk nog snel even mijn voorbereiding voor een toets na. Ik maak mijn boekentas en vertrek met de fiets naar school. alpenradio-eerste-logo

Anno 1989

Om 9u gaat mijn radiowekker. Niet vroeger want ik heb pas les om 10u. Maar ik ben al een uur op, heb mijn ontbijt al binnen en zit al weer te schrijven naar mijn lief/vriendin/pennenvriend of in mijn dagboek. Ik trek de deur van mijn kot in Kortrijk achter mij dicht en ga te voet naar de les.

Anno 1996

Om 5u30 gaat mijn radiowekker. Ik lig al een uur wakker want mijn zoon kreeg een uur geleden nog een voeding en ik kon niet meer slapen. Hij wordt wéér wakker en krijst. Hij kan toch nog geen honger hebben? Terwijl ik hem probeer te troosten en een verse pamper geef, kleed ik mij aan en maak me klaar om te vertrekken. Als ik weg moet, leg ik mijn zoon bij zijn vader die vloekt en zich nog eens omdraait. Met de auto rij ik naar Oostende waar ik koffie krijg en met de nachtploeg overleg, ik ontbijt een uur later samen met de bewoners.

Anno 2001

“Mamàààààà!!”, doet mijn levende wekker om 6u. Mijn zoon ligt nog in bed maar roept mij omdat hij samen met mij naar beneden wil. Ik zet pukkes (zijn naam voor cornflakes) voor hem klaar en melk. Ik eet een paar boterhammen en drink een tas koffie. Ik maak boterhammetjes voor hem klaar met samsonworst voor de lunch. Zijn kleertjes lagen al klaar gisterenavond en in de badkamer trekken we samen onze kleren aan. Ruzie omdat hij zijn tandjes niet wil poetsen. Ik breng hem met de auto naar school en vind het nog altijd erg dat ik geen knuffel krijg als ik afscheid neem. Hij is nu eenmaal niet zo knuffelig aangelegd.

Anno 2011

Om 7u gaat mijn iPhone-wekker. Ik zet de app van StuBru op en luister naar het nieuws. Als ik de kamer uitloop, roep ik naar boven: “Zooooohooon!! Opstaan!” en ik hoor een vaag gemompel. De komende dertig minuten herhaal ik dit nog gemiddeld zes maal. Ik drink een Senseo-koffie en eet een paar geroosterde boterhammen. Ik maak zijn sandwiches klaar met kaas en choco. Zoon komt beneden, eet nog vlug vijf cornflakes (Trésor) met een beker melk en doet tergend traag zijn schoenen aan. Net op tijd gaat hij de deur uit naar school en ik vertrek naar het werk.

2015-10-03 07.05.42 2015-10-03 07.03.32

Anno nu

Om 6u45 gaat de wekker van mijn vriend. Ik lig al minimum een kwartier wakker omdat mijn neus verstopt zit. Om 7u luister ik naar het nieuws op StuBru op de iPhone en ik sta op. We douchen, kleden ons aan en eten gezamenlijk een voedzaam ontbijt. Ik meestal havermout met blauwe bessen en soyamelk, maar soms gewoon ook twee boterhammen met choco. Of in ’t weekend zelfs met hagelslag.

2014-09-28 08.58.49 Ik stuur een sms naar mijn zoon. “Ben je op???” en hoop op een antwoord. Om 7u45 vertrek ik naar het werk en vervloek de files in Gullegem, en aan het station in Brugge. Morgen toch maar beter een kwartier vroeger.

Advertenties

13 comments

 1. Ik vind yohurt ook vies,…….hagelslag, dat is jaren geleden dat ik dat nog eens at, maar ooit verslaafd 🙂 en speculoospasta, mmmmm

  Like

 2. Venten eten yoghurt als hun vrouw dat op tafel zet ? En anders eten ze dat andere dat hun vrouw op tafel zet ? Kan dat tellen als antwoord op je vraag waarom er zo weinig venten in the picture komen ? 🙂

  Like

 3. Schitterend ingevuld. Ik roep mijn moeder op. Ja, dat zou bij mij ook nog wel eens kunnen ge beurd zijn, dat mijn kinderen mij opriepen dan hé 🙂 Niet direct het stereotype beeld van de perfecte moeder natuurlijk

  Like

 4. Hier ook zo’n geval dat yoghurt moest leren eten. Ik accepteer het nog steeds niet als deel van een maaltijd. Als nagerechtje (met honing of andere zoetigheid) lukt het soms wel, al is het maar om de indruk te wekken dat ik gezond bezig ben. De jongste zoon van manlief en onze viervoetige lieverd zijn er echter dol op.

  Like

 5. Danone yoghurt is je reinste gore vortigheid, zeg ik u.
  Zo. Een beetje antireclame in dit goednieuwsshowcircus is wel op zijn plaats, dacht ik zo. Er gaat overigens niks boven boterhammen met smeerkaas als ontbijt. Vive la vache qui rit!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s