Tiny rust op woensdag?

Ja, met een vraagteken. Ik werk al jaren vier vijfden, dat wil zeggen dat ik op woensdag niet werk. Of toch niet betaald. 😉 Normaal gezien is dat een dag waar ik rustig mijn mails beantwoord, blogpostjes maak, een paar uur vrijwilligerswerk doe, soms eens naar mijn ouders ga, boodschappen doe en tussendoor veel lummel op mijn pc. Lees: Facebooken, Popcorntimen en Youtuben. You snapt het wel.

De laatste zes, zeven weken is dat lummelen veel verminderd. En ik mis het wel, want dat is toevallig gewoon mijn ontspanning, mag ik even?

Nu ren ik van hot naar her, zijnde van Wevelgem naar Brugge en terug, net zoals een werkdag dus. Ik vlieg van supermarkt naar kookpot, van logopedieles voor de pluszoon naar het kot van de tienerzoon, ruim mijn huurhuis verder op, zet van alles te koop en te geef, rij even hupsakee naar het containerpark, ga nog méér dozen halen bij een vriendin, vul zeven vuilniszakken en stofzuig vijf kamers. Oh en dan mag ik ’s avonds eindelijk rusten tijdens de fotografieles. Gisteren kwam ik thuis om half elf ’s avonds, iedereen lag al in bed, terwijl ik nog even behoefte had aan een de-briefing. Lekker wat babbelen, en vertellen wat ik allemaal gedaan had. Niet dus.

Ik hoop echt dat het binnen een paar weken weer anders wordt, want dit is niet mijn woensdag zoals ik hem al jaren gewoon ben.

Oh ja, gisteren ging ik tussen al die zotte ritjes door ook nog even naar de zelfpluktuin, van ’t Goed ter heule in Lauwe. Dat was wel plezant, maar nogal modderig. Zo heb ik weer wat te doen volgend weekend: soep maken!

2015-09-23 10.45.312015-09-23 10.29.35

Yay, frambozen!

2015-09-23 11.24.07

De oogst!

Advertenties

19 comments

 1. Kan me goed voorstellen dat je je gewone ritme kwijt bent, heel herkenbaar hier overigens… je moet nu nog tijdelijk zoveel en mist je ontspanning op woensdag. Nog even volhouden en hopelijk snel weer terug naar vanouds!

  Like

 2. Ik werk fulltime en zou er toch eens moeten achter informeren om 4/5de te werken, maar dan denk ik moet ik dan wat ik in 5 dagen doe in 4 dagen doen, want dan haalt het weinig uit vrees ik, maar ik kan wel soms denken, damn zo 1 dagje in de week, het zou toch fijn zijn!

  Liked by 1 persoon

 3. Sinds B een aantal jaar geleden een job zocht in een andere sector, werd beslist dat ik parttime zou gaan werken… Prima om je huishouden te doen en er voor de kids te zijn, want zelfs oudere kids… ze blijven je nodig hebben. Ik houd telkens toch wat tijd over voor mezelf en probeer het te bewaken 🙂
  Trouwens, die zelfpluktuin… Ik zou er graag eentje in de buurt hebben!

  Like

 4. Maak er twee dingen van om volgend weekend te doen: soep maken én je bottines kuisen.
  Zo’n zelfpluktuin hebben wij hier ook: de moestuin van mijn schoonvader. 😉

  Like

 5. mens, die zelfpluktuin, daar ga ik echt ook eens naartoe gaan wi! Al bij kelly ook over gelezen! Mijn 4/5e dag probeer ik altijd wel een beetje op een lager tempo te leven, maar in feite is dat een beetje een inhaaldag bij mij, om de rest van de week een beetje recht te trekken. Dan nog doe ik niet te wild weiiii

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s