Tiny gaat terug naar school (Straatfotografie)

Na alle berichten over de startende schoolgaande jeugd en bijpassende traantjes, mocht ik gisteren ook weer naar school. En blij dat ik was!

tiny op school

Mijn klasje heeft acht leerlingen: zes jongens en twee meisjes. De jongste is (ongeveer) 35 en de oudste 68. Ik zit daar prachtig tussenin. De leraar is 64 en heet Paul, da’s gemakkelijker babbelen hé. 😉

Na mijn Lightroomcursus (yuk) van vorig jaar ben ik superblij dat ik weer écht foto’s mag gaan nemen en opdrachtjes krijg. Ik schreef al eens eerder over mijn vorige cursussen, hier en hier.

Gisteravond mochten we onszelf voorstellen en kregen daarna meteen een schop onder ons gat en vlogen de straat op met als opdracht: fotografeer een toerist, tegen de regels van de kunst in, horizontaal en persoon in het midden. En gelukkig dat ik was! Lekker rondwandelen in Brugge, waar je sowieso al valt over de toeristen, maar ’s avonds na acht uur is het wel heerlijk rustig.
Een hotel spuwde net een hele horde bejaarde Duitsers uit, die op weg naar een restaurant, begeleid werden door een vrolijke reisleidster. Daar sprong ik meteen even voor en vroeg in mijn beste Duits “Darf ich ein Bild von dir machen, ich bin Studentin Fotografie” of zoiets…

DSC_0011

Tot midden januari loopt de lessenreeks straatfotografie. Tegen volgende week moet ik in mijn collectie duiken en mijn tien beste foto’s verzamelen. Moeilijk!!

Onderstaand voorbeeld nam ik in Ierland, op het schiereiland Howth. Die vent die je ziet aan komen wandelen, ik vind het nog altijd jammer dat ik er niet tegen heb gepraat. Wat een lijf, hé!

DSC_0687

Advertenties

8 comments

  1. Dat is nu eens een cursus die op mijn verlanglijstje staat.
    Ik vind het beide mooie foto’s. Bij haar ben ik vooral gefocust op haar handen en der haar. Die tweede foto, met het spierwitte haar en het blauw, echt een vakantiefoto om mijmeringen op te halen. Jammer dat je niet met hem gepraat hebt, zeker van dat hij de foto graag had gekregen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s