Tiny drinkt koffie in Brazila in Brugge

Een tijdje geleden vertelde ik je iets meer over mijn wandelingetjes in Brugge en hield halt in één van de koffiebars in Brugge. Ondertussen zijn er al zo’n stuk of negen te vinden in het centrum alleen en hoorde ik al vaak vertellen over een zaak op de Mallebergplaats.

Waar is dat in ’s hemelsnaam, hoor ik je al afkomen. Zelfs vele Bruggelingen hebben nog nooit van die malle berg gehoord. Als je echter ‘Platenzaak Rombaux’ vermeldt, gaat er al vaker een belletje rinkelen. Gesitueerd achter de Burg vind je een heel oude platenwinkel, ook bekend als winkel van allerlei muziekinstrumenten. Ik ging er als klein meisje mee met mijn moeder, die soms maar een melodietje moest neuriën en één van de twee gezusters wist meteen over welke plaat het ging. Aan de opschriften op de deur zie je meteen dat ze al een tijdje meegaan, ze doen er nog altijd ‘vermakingen’. 🙂

DSC_0592Okee, als je Rombaux hebt gevonden, loop dan nog een klein stukje verder naar de hoek met de Twijnstraat. Daar zit koffiebar Brazila, gestart in Knokke met twee filialen daar (Kustlaan en Lippenslaan) en sinds 2009 ook in Brugge. De naam Brazila bestaat al sinds 1930, vertelde zaakvoerder Mike, toen men daar startte met een ondertussen befaamde koffiebranderij.

Let op: het is wel degelijk B R A Z I L A, dus niet Brazilia. Iedereen maakt die fout, zei Mike.

DSC_0600

Meet Mike, van Brazila in Brugge.

Ze zijn alle dagen open, uitgezonderd op dinsdag. Je kan er ook thee drinken natuurlijk, en proeven van de patisserie of de koekjes en alles kun je ook gewoon kopen en mee naar huis nemen. De koffie wordt elke dag vers gebrand en dat proef je.

DSC_0596Ik dronk een heerlijk kopje op het terras, maar binnen is het ruim en gezellig. Geen houten stoelen of banken binnen maar comfortabele zitjes, dat maakt ook een verschil.

DSC_0599Gezellige buurt trouwens, de laatste jaren is deze straat tussen de Hoogstraat en de Philip Stockstraat echt wel opgewaardeerd. Schuin tegenover Brazila vind je wijnbar Cuvee, eveneens met een terras. Recht er tegenover is er het gastronomisch restaurant Lieven, ook al een aanrader volgens velen.

Ga er gerust eens langs en doe Mike de groeten!

Brazila heeft een Facebookpagina en een eigen website.

Advertenties

18 comments

 1. Kmoet binnenkort ook s gaan piepen! Ik was al doodcontent toen starbucks int station kwam maar intussen geleerd dat er nx kan tippen aan “échte” koffie bij een koffie bar!

  Like

 2. Ik was gisteren met het lief in Kortrijk en hij nam me mee naar het Viva Sara Kaffeehttps://www.google.be/search?q=viva+sara+kaffee&espv=2&biw=1789&bih=962&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TuM3Vdb7D4vgywPSqoDABg&ved=0CEQQsAQ&dpr=1
  Ook al was het super mooi weer, we zaten binnen, want het interieur is de max. De prijs van de latte viel tegen maar hij was wel super lekker !
  Een plek om te onthouden !

  Liked by 1 persoon

 3. Misschien een domme vraag voor iemand die niet van Brugge is, maar als je in’t centrum wil (waarvan ik me kan inbeelden dat er geen auto’s in mogen) waar kan je je wagen dan kwijt zonder je 1) blauw te betalen als je eens wil van’t centrum daar genieten en 2) zonder een torenhoge boete aan je ruitenwisser te vinden?

  Daar enige adviezen over?
  Mooie foto’s trouwen en fijn geschreven 🙂

  Like

  1. Er mogen auto’s in het centrum, maar je moet goed weten waar en hoe, want het is niet evident. Kortparkeren (max 4u) gratis kun je meestal in de straatjes rond het Astridpark, ofwel zet je de auto simpelweg aan het station (voorkant!!) en betaal je 3€ voor een hele dag, busticket inbegrepen. Ook nét buiten het centrum gratis parkeren is een optie, bv op de Baron Ruzettelaan of een zijstraat daarvan. En nee, ’t is geen domme vraag! 🙂

   Liked by 1 persoon

   1. Ah tof, goed om dat te weten, want als ge dan eens gaat is dat altijd zo’n gezoek om zonder problemen uwen auto ergens te kunnen parkeren hé

    Eigenlijk wel schandalig soms voor sommige steden. Aan de ene kant willen ze veel volk in het centrum aantrekken, maar aan de andere kant willen ze er de wagen weg én met denken ze dat veel mensen ergens naar een andere stad mee komen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s