Tiny maakt mexicaanse wrap

Mijn vriend en ik, wij staan graag in de keuken. En wat uitzonderlijk is: we staan graag samen in de keuken en maken geen ruzie. Wat we leerden uit ons verleden en van vele andere koppels: we moeien ons altijd als de ander bezig is. Maar dat is om te helpen hé! Als je dat eenmaal weet en dat kan verdragen van elkaar, dan ben je goed bezig.

Een van onze lievelingsrecepten is Mexicaanse wraps. Het vraagt wat voorbereiding, maar net als spaghettisaus kun je die saus vooraf bereiden en eventueel invriezen. De variaties zijn ook eindeloos, je gooit er in wat je lekker vindt en maakt het zo pikant als je zelf wil. De fajitasaus, de kruidenmengeling en de wraps kopen we gewoon in de winkel. Strevertjes mogen dit natuurlijk ook zelf maken, google er dan even op los.

De basisingrediënten voor 2 personen die veel honger hebben:

  • Een middelgrote ui
  • Eén of twee paprika (kleur kies je zelf)
  • 2 ferme wortelen
  • een blikje rode bonen
  • een potje fajitasaus (vind je in de meeste supermarkten)
  • een zakje Fajitakruiden (bijvoorbeeld van Tex-Mex)2015-04-12 10.20.46
  • 6 grote of 8 kleine tortillawraps
  • eventueel aanvullen met: één of meerdere chilipepertjes, maïs, of nog andere groenten, bv courgette, champignons,…
  • 200 gram kippenblokjes of een stuk of 16 scampi’s, of 200 gr varkens- of runderreepjes, of tofu (of niks!)
  • potje zure room
  • 2015-04-12 10.59.32 2015-04-12 10.58.58
  • potje jalapeno pepertjes
  • geraspte kaas (Emmental, gruyère, parmezaan, of iets naar je eigen smaak)
  • olijfolie om te bakken

Wat je niet nodig hebt: vork en mes. Je eet dit gewoon met je handen.

Wij maken onze saus meestal in de wok (met deksel) maar een grote kookpot of hapjespan kan ook perfect.

  1. Snij al je groentjes in mini-blokjes (niet de rode bonen hé!)
  2. Fruit de ui in wat olijfolie
  3. Voeg er eerste de harde groenten bij, wat later pas de zachtere en stoof tot ze zacht zijn.     2015-04-12 10.46.58
  4. Voeg er de rode bonen bij (uitgelekt)
  5. Voeg er de fajitasaus en de kruidenmengeling bij.
  6. Bak je vlees, kip, scampi of tofu apart (of sla dit over en doe een volledige veggie versie) Je kan dit doen terwijl je groenten aan het stoven zijn. Eventueel kun je hier ook een deel van de kruidenmengeling voor gebruiken.
  7. Voeg dit bij de groenten en meng goed, laat nog even verder sudderen.
  8. Warm je wraps per twee even op, in een koekenpan of in de microgolf. Maak ze eerst een beetje vochtig.
  9. Spreid een lepeltje zure room uit over je warme wrap.
  10. Voeg een pollepeltje van je groentensaus toe
  11. Voeg eventueel wat jalapenopepers toe
  12. Strooi er wat geraspte kaas over
  13. Vouw je wrap dicht en smullen maar! Vergeet je servet niet! 🙂

2015-04-12 13.46.51 2015-04-12 13.47.41

2015-04-12 13.48.06 2015-04-12 13.48.22

2015-04-12 13.48.39

Advertenties

13 comments

      1. Dank je!! Kan ik dit niet pinnen? Want anders raak ik het kwijt… Allez ik heb het nu gewoon op een papiertje geschreven. Dat werkt ook nog natuurlijk 🙂

        Like

    1. Ja: koop je wraps groot genoeg, je hebt ze meestal in twee maten, koop de grootste. Leg er dan niet te veel vulling op. Vouw eerst de onderkant in, dan de ene zijkant, dan de andere zijkant. En goed aandrukken. Als er meteen al vulling uit de bovenkant spettert, zit er te veel vulling in. Succes!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s