Tiny gaat ontbijten (in Wevelgem)

Velen vragen zich misschien af hoe het met mijn zoon op school was? Ik heb even geen zin om er over te zagen, er volgt nog wel iets. Maar nee, het was echt geen goed nieuws. Zak en as. Prettig Kerstfeest, mevrouw. Jaja, nog zo’n schijnheilige en ’t is Pasen.

keep-calm-and-enjoy-breakfast--26

Dit weekend zijn we vier jaar samen, mijn lief en ik. Omdat het een periode is waarin we massaal veel keer ‘moeten’ gaan eten, of eten maken en veel te veel drinken, wilden we niet per se voor deze gelegenheid op restaurant. Toch stelde mijn liefste voor om dan eens te gaan ontbijten, dat doen we toch en is nog nét iets gezonder.

2014-12-21 10.09.14

Broodschapje, staat er. #cute

Maar waar? In Brugge heb je zeker al pakweg dertig ontbijtgelegenheden in allerlei prijsklasses en op elke hoek. Kortrijk dan maar? Ik ging er al vanuit dat er in Wevelgem niks was. Oeps, mis poes! Hij vond een bakkerij in Lauwe (naast Wevelgem) met aan de overkant een broodjeszaak die ook ontbijtjes verzorgt. Op de website vonden we geen info, dus hij ging er daags voordien een broodje halen en vroeg of het mogelijk was de dag er op te komen ontbijten en of er moest gereserveerd worden. Jawel, da’s mogelijk, zei ze, en jaja, zeker reserveren, want da’s wel veel werk om alles klaar te zetten.

Oink?, zei ik nog, hoezo veel werk? De meeste zaken gooien wat pistolets op tafel, leggen er een schelle kaas en een schelle hesp naast, en zetten er een pot choco en een glas fruitsap bij. Klaar. En dan betaal je tussen de 10 en de 15€, zoiets… juist hé? Met een beetje geluk krijg je dan een klein kannetje koffie waar je net twee tassen mee kan vullen. Veel werk, tarara.

Oh en hij was ook vergeten te vragen wat dat ging kosten. Maar ja, we gaan voor deze speciale dag, en toch zeker voor een ontbijt, niet op een euro kijken. Het zal wel meevallen.

Eerder dan 9u kon je er niet terecht, bij Crustini, want zo heet de zaak. Er was ook nog niemand, maar de tafel stond al gedekt. Onze ogen gingen meteen al een stukje wijder open, want was dat alleen voor ons? We hebben ze even geteld, er lagen zeker twintig broodjes en koeken over twee manden verdeeld. Vier soorten kaas, hesp, salami, gandaham en verse meloen, gerookte zalm, twee confituren, choco, een vers yoghurt en pralientjes! Waarom heb jij nu geen grote sjakosj, vroeg het lief nog… 😉

2014-12-21 09.15.55

MIN de croissant, een fruitsap en een yoghurt in ons buikje.

We kregen een kopje koffie en net toen we ons afvroegen of we ook zouden moeten bijbetalen voor een extra kop, kwam mevrouw al met een volledige thermos (waar we elk vijf kopjes uit gedronken hebben, warempel).

2014-12-21 09.38.53

Schattige pralientjes, slechte foto.

2014-12-21 09.18.24

Mooi geserveerd ook, hé? Kakelvers en knisperend spek!

Er kwam nog een glas vers fruitsap, de vraag of we graag een eitje wilden (zachtgekookt en een spiegelei, geen probleem) en toen we dachten: ‘hier blijven we zeker nog twee uur zitten en dan is nog niet alles op’, zei mijn vriend ineens: ‘Volgens mij staat die in de keuken nog iets klaar te maken’. En ja hoor, er volgde nog een reuzegrote fruitbrochette. Tijdens ons smulfestijn kwam mevrouw vragen of er nog iets nodig was, of er zaken konden bijgevuld worden, heel erg attent allemaal.

2014-12-21 09.38.41

iPhone-foto’s, tss… Onscherp, maar heerlijk vers en grote stukken fruit.

Een klein minpuntje: je zit wel in een broodjeszaak, en die koelkasten met beleg staan daar natuurlijk ook te draaien, dat doet iets af van de gezelligheid, maar we gaan daar niet over zeuren. Oh en de radio, die stond op de verkeerde zender, maar dat kan ook aan ons liggen. Bij ons staat die op StuBru en de knop is er afgezaagd. Radio Westhoek kon ons dus iets minder bekoren. Ach ja, details…

De prijs? Viel reuze mee, voor wat je krijgt en vooral vanwege de kwaliteit: 17,5€ per persoon. Je parkeert er gewoon voor de deur in de Lauwebergstraat in Lauwe dus. Het is het ommetje zeker waard. Maar zeker een dagje voordien bellen en reserveren!

UPDATE: Jammer genoeg is deze zaak ondertussen gesloten. 😦

Advertenties

10 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s