Tiny woont halvelings in Wevelgem

Mijn geboortestad is natuurlijk de meest fantastische stad ever, fotogeniek, toeristisch, helemaal niet doods, vol met vrienden en leuke mensen. Maar toeval wil dat de man van mijn leven ergens anders woont. In Wevelgem dus.

Wevelgem ligt ten westen van Kortrijk, grenst aan de Leie en heeft toch wel tal van voordelen. Al zit ik soms uitgebreid te stoefen over “mijn” stad, het hééft toch wel iets. Even een paar fotootjes ter illustratie.

DSC_0022

In de tuin van mijn lief heb je altijd prachtige lucht. Er is ruimte, er is geen lichtvervuiling. Zàlig vind ik dat.

DSC_0028

Niet ver daar vandaan is een speciaal kerkhof. Het ligt eigenlijk op de grens van grondgebied Menen en is een Duits oorlogskerkhof. Bijna vijftigduizend jonge soldaten liggen hier begraven. Ik vind kerkhoven helemaal niet eng, maar kom er altijd tot rust.

DSC_0024

Vorig jaar was dit trouwens mijn thema voor mijn lessen fotografie. En ook op het kerkhof in Wevelgem was ik vaak te vinden. Dit beeldje vind je tussen de kindergraven. Morbide? Nee. Het is mooi om te zien hoe door de jaren heen mensen hun geliefde kindje blijven eren.

DSC_0031

Een tijd geleden (te lang, I know) trainde ik om vijf kilometer te kunnen lopen. Toen liep ik vaak een paar straten verder, richting die molen. Je loopt meteen tussen de velden, de koeien, de patatten en maïs. Een stuk natuur binnen wandelafstand.

DSC_0059

In de zomer is Wevelgem ook een Parkies-stad. Deze zomer was daar o.a. Udo, Belle Perez en Tom Helsen. Frank Boeijen vond Wevelgem dan weer niet Boeijend genoeg. Oh dear…  Ik kijk altijd mijn ogen uit.  Mensen komen daar samen om eentje te drinken, de muziek is meestal ondergeschikt, dus als je per se een groep wil zien, kan je lekker helemaal vooraan staan natuurlijk. En door heel het park lopen de tieners in groepjes bijeen, de hipsters hangen aan de bar, en vele vriendenclubjes en heelder families spreken af voor een pintje. Of twintig.

Ik word dus een klein beetje al fan van Wevelgem. Ze moeten echter nog veel leren, hoor. Een echte goeie croissant bijvoorbeeld heb ik er nog niet gevonden. Maar dat komt nog wel. Mijn lief is daar en dat is wat Wevelgem voor mij zo fantastisch maakt.

Advertenties

9 comments

 1. Ik zal eerlijk zijn: ik ben nog nooit in Wevelgem geweest. Sterker nog, ik weet zelfs niet waar dat ligt 🙂 Gek hoe je soms zo veel kan reizen maar in eigen land zo ‘blind’ blijft. Ik zal eens mijn eigen ronde van Vlaanderen moeten inlassen 🙂

  Like

 2. Wevelgem ken ik redelijk goed, ik kom er ook af en toe met de racefiets en neem ook (meestal) jaarlijks deel aan de Wevelgem Cycling Classic (het vroegere Gent-Wevelgem) voor wielertoeristen.
  Maar eigenlijk vind ik Wevelgem een wat grauwe gemeente. Die grote baan die naar Kortrijk of Menen leidt, bepaalt teveel het beeld van de gemeente.
  Het Duits kerkhof ligt dan weer netjes verscholen langs een binnenwegje, waar zelfs mensen die er voorbijkomen het soms niet eens opmerken

  Like

 3. Grappig. Wevelgem is mijn geboortedorp. Al woonde ik net over de brug in Moorsele. Voor vrouwlief trok ik intussen naar een gelijkwaardig Oost-Vlaams dorp. Maar Wevelgem roept nog leuke herinneringen op. En voor een goeie croissant kan je altijd terecht in bakkerij ’t Vrije in Moorsele.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s